Metris. Communicatie in bedrijf.

Metris blogt

Met onze blog houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in bedrijf.

7 tips voor mondelinge presentatie van je advies

Vorige week was ik gastdocent. Ik beoordeelde presentaties van studenten Bestuurskunde. Ze moesten als (beleids)adviseurs advies geven aan een door hen zelf gekozen opdrachtgever. Met een frisse blik gaven zij hun kijk op kwesties, waarin zij zich de afgelopen weken hadden verdiept. De adviezen van deze aanstormende professionals zijn stuk voor stuk, aantrekkelijk.

Kort en krachtig advies geven

Wij kregen deze vraag: ‘Kun je onze projectleiders leren hoe ze een kort advies moeten schrijven. We willen in ieder geval geen grote beleidsstukken met moeilijke theorieën. We willen graag ‘tips and tricks’ en leuke ideetjes.’

Drie adviezen voor wie echt iets wil leren

Laten we er maar duidelijk over zijn. Een trainer is slechts de facilitator van leren. Uiteraard zijn opleiders in staat om uit te dagen en te inspireren maar de deelnemer moet zèlf gaan leren en iets ánders gaan doen.

Vier onmisbare strategieën voor wie nieuwe vaardigheden wil aanleren

In een training kunnen ze je uitleggen wat werkt en je oefent de nieuwe vaardigheid. Maar wil je er echt goed in worden, dan zul je ze in je dagelijkse leven moeten integreren. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen?