Metris. Communicatie in bedrijf.

Wat we hebben gepubliceerd ...

Binnen Metris Groep zijn de afgelopen jaren regelmatig boeken geschreven. 

Beleid in praktijk

Dit boek legt uit hoe je stap voor stap beleid maakt en vastlegt in een nota. Je beleidstekst moet voorstellen­ bevatten die recht doen aan alle ­betrokkenen en zo geschreven zijn dat je de beslissers daadwerkelijk meekrijgt.

Cover Beleid in praktijk

Het bevat tips voor het beleids- en schrijfproces, modellen en methodieken om je rol als beleids­adviseur goed uit te voeren. Natuurlijk is er ook aandacht voor ­mogelijke valkuilen en veelgemaakte fouten. 

Dit boek is een hand­zaam naslagwerk voor iedere beleidsadviseur die het beste uit zichzelf wil halen!

  • Ontwikkeld tijdens jarenlange samenwerking met beleids­adviseurs
  • Uniek boek omdat het aandacht voor het beleidsproces en het schrijf­proces combineert
  • Kort, krachtig, direct bruikbaar in de praktijk

Bestel Beleid in praktijk


Teksten redigeren - Fransien Roovers en Petra DavidsTaalanker Teksten Redigeren

Teksten redigeren is een praktische handreiking, bedoeld voor iedereen die geregeld brieven, rapporten en presentaties van anderen moet redigeren. Het behandelt de meest voorkomende taal- en tekstverschijnselen en biedt praktische tips voor een snelle verbeterslag.

Bestel het boek direct bij bol.com


Sterk staan door proactief communiceren - Corrie Nagtegaal en Fransien RooversSterk staan door proactief communiceren

Overal waar mensen samenwerken, heb je te maken met verschillende vormen van communicatie, binnen overheid en bedrijfsleven, in de profit- en de non-profitsector.

Dit boek leert je een effectieve communicatievorm te vinden en in verschillende situaties de juiste toon te kiezen. Je komt daarmee sterker te staan door de invloed die je uitoefent met je taalgebruik. De manier waarop je spreekt over je eigen situatie is daarbij veelzeggend. Ook krijg je handvatten aangereikt om prioriteiten te stellen, grenzen aan te geven en proactief te luisteren.

Dit boek biedt een handreiking voor proactief taalgebruik. Geen misverstanden meer mogelijk: je taal is duidelijk en geeft goed aan wat je wilt. Helder voor een ander en vooral ook voor jezelf!

Documenten

Nieuwsbrieven